Gündem

10 fabrikam var deyip uçağı birbirine katan THY yolcusuna 9 yıl hapis istendi

İstanbul - Londra seferi yapmaya hazırlanan THY uçağında olay çıkaran, hem kabin görevlilerine hem de polise hakaret eden Berat Güdül hakkında 9 yıl hapis cezası istendi. Berat Güdül, uçağa gelen polislere "Benim 10 fabrikam var" diyerek direnmiş daha sonra da gözaltına alınmıştı.

Abone Ol

İstanbul’dan Londra’ya gitmeye hazırlanan Türk Hava Yolları uçağında, yolcu Berat Güdül'ün çıkardığı olay büyük yankı uyandırdı. 14 Eylül'de gerçekleşen olayda, Güdül'ün bilet fiyatları ve koltuk numarasıyla ilgili yaşadığı sorunlar sonucu kabin ekibine hakaret ettiği ve uçağın duvarını yumrukladığı belirtildi. Güdül, yanındaki yolcunun biletini 4 bin TL'ye, kendisininkini ise 10 bin TL’ye aldığını ifade ederek, koltuk değişikliği sebebiyle büyük bir tartışma çıkardı.

POLİSE DE HAKARET ETTİ

Uçakta çıkan olaylar nedeniyle polis çağrıldı. Polis ekiplerine de hakaret eden Güdül, kendisinin "10 fabrikası olduğunu" söyleyerek gözaltına alındı. Olay sırasında Güdül'ün ifadesinde, "Bana 8 numaralı koltuğu vermişlerdi, ancak 17 numaraya oturttular. Daha önce sağlık sorunlarım nedeniyle sonda takılmıştı, bu yüzden olaylar gelişti" dediği öğrenildi. Güdül, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

9 YIL İSTENDİ

Olay sonrası savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Berat Güdül hakkında kabin ekibine ve polislere hakaret suçlamasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Güdül’ün yargı süreci devam ederken, olayın havayolu güvenliği açısından da inceleme altında olduğu bildirildi.