Sicilyalı mafya Giovanni Brusca, işlediği suçlar için pişman olduğunu itiraf etti. Perşembe günü yayımlanacak olan kitabında kendini "canavar" olarak tanımlayan Brusca, 1996'da tutuklandıktan sonra 30 yıl hapis cezası almış ve iyi hal nedeniyle 2021'de beş yıl erken tahliye edilmişti.

150 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Hapisteyken, anti-mafya gönüllüsü ve rahip Don Marcello Cozzi tarafından yapılan röportajda Brusca, bu tür suçlar için affın mümkün olmadığını kabul ederken, dışarıdan pişmanlık göstermediği yönündeki suçlamalara da cevap verdi.

HER ŞEY ÇOCUKLUK YILLARINDA BAŞLIYOR

Kitapta, Brusca'nın çocukluk yıllarında evine yapılan polis baskınlarını ve Cosa Nostra'nın korkulan lideri Totò Riina’yı nasıl "yeryüzünde bir tanrı" olarak gördüğünü anlatıyor. Brusca, erken tahliyesini Falcone'ye borçlu olduğunu itiraf ediyor; çünkü Falcone, mafya kaçaklarının daha kısa cezalar almasını sağlayan düzenlemeleri desteklemişti.

Kitabın yazarı Don Cozzi, Brusca'yı "Capaci'nin canavarı" olarak beklediğini ancak karşısında sıradan bir insan bulduğunu ve Brusca'nın geçmişiyle hala hesaplaşmakta olduğunu belirtti. Cozzi, bu kitabı yazarken "mafyaya dışarıdan bakılamayacağını" vurgulayan bir "psikolojik portre" çizmek istediğini ifade etti.