Ailesiyle yaşayan Rumeysa Gelgi, 'Dünyanın un uzun boylu kadını' olarak 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2 metre 15 santim uzunluğunda olan Gelgi, Weaver Sendromu nedeniyle henüz 9 yaşındayken 2 metreden uzundu. Gelgi, herkese ilham olan yaşam öyküsünü Oylum Talu ile Hafta Sonu programında paylaştı.  

BİRÇOK REKORA SAHİP 

'Dünyanın un uzun boylu kadını' olarak bilinen Gelgi yeni bir rekor aldığını belirterek "Yeni bir rekora daha sahibim. İlk olarak yaşayan en uzun boylu kadın olmadan önce, yaşayan 18 yaş altı dünyanın en genç kızı ünvanına sahiptim. Daha sonra bir kadının sahip olduğu en uzun parmaklar ve bir kadının sahip olduğu en uzun sırt, rekorlarını da almış bulundu. Bu yıl 2 dünya rekoru daha ekledim. Biri tarihte doğmuş en uzun kız bebek. Uzun boyumun ve diğer bütün rekorlarımın sebebi Weaver Sendromu. Bu da bir gen mutasyonu olarak biliniyor" dedi. 

THY UÇUŞLARIMA SPONSOR OLDU 

Gelgi ABD'ye olan uçak yolculuğunu şu sözlerle anlattı; " Ben yazılımcı olarak çalışıyorum. Silikon Vadisi'ni görmeyi planlamıştım ve bunun için San Francisco'ya gittim. Bu yolculuk 14 saat sürdü. Fakat ben uzun süre oturur pozisyonda kalamıyorum. Bu sebeple benim ABD'ye gidebilmemin tek yolu yolculuk boyu uzanarak gitmemdi. Ve bende sedye üzerinde uzanır pozisyonda seyahatimi tamamladım. Sedyeli yolcu olarak seyahat etmek oldukça meşakatli olabiliyor. Benim için de öyleydi. Sağ olsunlar THY, A'dan Z'ye kadar beni güvenli ve konforlu bir şekilde ABD'ye götürmek için tüm imkanlarını seferber etti. THY bundan sonraki uçuşlarımda da sponsorum olacaklarını belirtti. Bu yıl benim için yine yurt dışı seyahati görünüyor. Önümüzdeki aylar için böyle bir plan var" dedi. 

GUİNNESS İLE İŞ BİRLİĞİ 

Harvard Üniversitesi'nden sertifikalı eğitim aldığını belirten Gelgi "Guinness ile çok güzel bir iş birliği yaptık. Orada bulunduğum süre zarfında çok güzel etkinliklere katıldım. Benim oradaki yolculuğumu gösteren bir belgesel çektik. Geçtiğimiz yılın sonunda bir dijital platformda bu yayınlandı" dedi.