Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son dönemde artan güvenlik kaygılarıyla yeniden gündeme gelen kış saati uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 2016 yılından beri uygulanmayan kış saati uygulamasıyla ilgili olarak, Bayraktar herhangi bir değişikliğin düşünülmediğini ifade etti. Bakan, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili kendi uygulamalarını yapabilirler" diyerek, yerel yönetimlere bu konuda yetki tanıdıklarını belirtti.

Kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet olayları nedeniyle, sabah erken saatlerde hava karanlıkken işe veya okula gitmenin yarattığı güvenlik endişeleriyle kış saati tartışmaları yeniden gündeme gelmişti. Ancak, Bakan Bayraktar’ın açıklaması doğrultusunda 2024 yılında saatlerin geri alınması söz konusu olmayacak.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Kış saati uygulaması, gün ışığından en üst düzeyde yararlanmak için saatlerin bir saat geri alınmasıdır.

Türkiye'de yaz saati uygulaması, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan uygulamanın yıl boyu sürdürülmesine karar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi