Denizlerde av sezonu açıldı. Tezgahlarda ise palamut bolluğu yaşanıyor. Palamut alırken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. 

PALAMUT ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ, PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELER?

1 eylül itibarıyle yasaklar kalktı. Tezgahlar palamut ile doldu taştı. Palamut alırken de pişirirken de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. 

PALAMUTU NASIL DİLİMLEMELİYİZ?

Palamut dilimlerken ilk olarak başı koparılır. Daha sonra ise işaret parmağı kalınlığında kesilmesi gerekiyor. İşaret parmağı kalınlığında kesilmesi iyi pişmesini de sağlıyor.

PALAMUT NASIL PİŞİRİLMELİ?

Palamut et gibi uzun süreli pişirilmemelidir. Çabuk pişen bir yiyecektir. Hepsinin eşit olması ve ızgara üzerinde pişirirken döndürülmelidir. Fırında da yapılabilir. Ancak Tavsiye edilen ızgarada pişirilmesidir.

TAZE PALAMUT NASIL ANLAŞILIR?

Eylül ayı palamutun mevsimi olarak bilinir. Palamut her zaman mevsiminde yenilmelidir. Olgun palamut boyutunu ve kilosunu almıştır. Parlaklığına dikkat edilmelidir.

Özellikle bazı pazarcılar palamut parlasın diye üzerlerine sürekli su atarlar. Buna aldanmamak gerekir. Kesinlkle yüzgeçlerin kırmızı olması ve gözleri açık olmalı VE canlı gözükmesi gerekir. Ekstra olarak palamutun taze olduğu anlaşılmasının diğer bir püf noktası da derisidir. Derisine el ile hafif bastırıldığında içeri doğru çökmüyorsa o palamut tazedir.

PALAMUT NE KADAR SÜRE PİŞİRİLMELİ

Dilim dilim kesilmiş olan palamutun her bir dilimi 2.5-3 dakika içerisinde ızgarada pişirilmeli. Soğan ve domates eşliğinde pişirildiğinde daha da lezzetli olmaktadır.

Ancak en önemli kısmı ise işaret parmağı kalınlığında ve eşit olarak pişirilmeli.