Sağlık ocakları ve hastaneler her gün milyonlarca vatandaşa hizmet veriyor. Muayeneden ilaç yazımına, sağlık kontrolünden rapor alımına kadar birçok konuda vatandaşlar sağlık ocakları ve hastanelere müracaat ediyor. Bu kapsamda Zafer Bayramı’nın kutlandığı 30 Ağustos’ta sağlık ocakları ve hastanelerin çalışıp çalışmadığı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor…

Saglik Ocagi B

30 AĞUSTOS SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

30 Ağustos Zafer Bayramı olması nedeniyle milli bayramlar arasında yer alıyor ve her yıl 30 Ağustos’ta resmi tatil uygulanıyor. Resmi tatillerde ise kamu kurumları kapalı oluyor. Bu kapsamda sağlık ocakları da devletin bir kurumu olduğu için 30 Ağustos’ta kapalı oluyor.

HASTANELER ÇALIŞIYOR MU, BUGÜN (30 AĞUSTOS CUMA) İLAÇ YAZILIR MI?

Hastaneler 7/24 çalışma usulüne göre faaliyetlerine devam ediyor. Gece ve gündüz, hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin açık olan hastaneler tatil günlerinde “Acil” servislerde hizmet veriyor.

Acil servisler, ani gelişen ve hayati risk taşıyan kalp krizi, felç, travmalar ve kazalar, solunum problemleri, zehirlenmeler ve ciddi enfeksiyonlar sağlık sorunlarıyla ilgileniyor.