Ölüm ve felaketlerin yazıldığı Babil tabletlerinin çevirisi tamamlandı. Babil tabletlerinde kıyamet senaryoları ne anlama geliyor?

MEZOPOTAMYA TAM OLARAK KEŞFEDİLMİŞ DEĞİL

Babil tabletlerinin çivi yazısı ile yazıldığını aktaran Özşahin, "Babil tabletleri Sümerlerin, Asurların ve Akatların da kullandığı çivi yazısıyla yazılmış. Temeli Sümerceye dayanıyor. Mezopotamya’da bütün toprakların altı bu tür tabletlerle dolu ve bu tam olarak henüz keşfedilmiş değil" ifadelerini kaydetti.

GELECEĞE DAİR 61 KEHANET NE SÖYLÜYOR?

Babiller'de astronominin çok geliştiğini ve kehanetleri bunlara göre yaptıklarını söyleyen Özşahin, "Son çözümlemeler 61’e yakın kehaneti içeriyor" dedi.

İşte o kehanetlerden bazıları...

“İlkbaharda bir çekirge sürüsü ortaya çıkacak ve toprağın ekinlerini vuracak. Yiyecek kıtlığı yaşanacak. Yağmur ve sel suları olacak. Bir Elam ordusu, bir Buti ordusu tarafından ülkeye saldırı gerçekleştirilecek. İsyan ülkeyi yok edecek"

Araştırmacılar, tahmincilerin tahminlerini yaparken geçmiş deneyimlere ve ayın döngüsüne dayandıklarını düşünüyor. Eski Babillilerin astronomik olayları doğal afetler ve tarihi olaylarla, özellikle de ay tutulmalarıyla ilişkilendirdiği biliniyor.