Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa, 2023 yılında yaptığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Zincirini genişletmeyi hedefleyen Çimsa, bu kapsamda Avrupa'nın en önemli yapı malzemeleri üreticilerinden Mannok ile satış sözleşmesi imzaladı. 

YÜZDE 94,7'SİNİ SATIN ALDI

Çimsa ile Mannok arasında yapılan anlaşmayla, İrlandalı şirketin hisselerinin yüzde 94,7'si Türk şirkete geçecek. 330 milyon euro değerinde olan ve 800'ün üzerinde çalışanı bulunan Mannok'un, finansal borçları düşüldükten sonra yüzde 94,7'sine isabet eden nihai hisse alım bedeli belli olacak.

50 YILDIR AVRUPA PAZARINDA

Avrupa pazarında 50 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Mannok, yapı malzemeleri ve ambalaj ürünleri olmak üzere iki ana işi kolunda faaliyet gösteriyor. Merkezi İrlanda Cumhuriyeti’nde bulunan, bununla birlikte Birleşik Krallık’ta da, yapı malzemeleri alanında en geniş ürün gamına sahip şirketlerin başında gelen Mannok, çimento, çimento bazlı (kiremit, prekast, beton gibi) ürünler ile yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj üretimi ve satışı gerçekleştiriyor.