AFAD'ın verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep, Adana, Malatya gibi çevre illerde de hissedilen korkutan sarsıntı sonrası vatandaşlar sokağa döküldü.

GÖKYÜZÜNDE PARLAYAN IŞIK

Depremin en şiddetli hissedildiği bölgelerden biri olan Gaziantep ile Hatay ve Şanlıurfa civarında geçtiğimiz gece görülen gökyüzündeki parlak cisim herkesi şaşkına çevirmişti. Parlak cismin meteor olduğu anlaşılırken, o görüntüler gündeme oturmuştu. Sosyal medyada birçok kullanıcı, depremden saatler önce görülen parlak cismin deprem ile ilişkili olup olamayağı konusunda tartışma başlattı. Kimi kullanıcılar, bu parlak cismin depremi tetiklediğini savunurken, kimisi bunun imkansız olduğunu ve tesadüf eseri denk geldiklerini savundu.

Peki meteor, depremi tetikler mi? İşte bunun cevabı...

METEOR, DEPREMLE BAĞLANTILI MI?

Depremler, yer kabuğundaki kayaçların hareketi sonucu oluşan jeolojik olaylardır. Genellikle tektonik levha sınırlarındaki gerilme, çekme veya kayma nedeniyle meydana gelirler. Depremler genellikle çok daha büyük enerji ve süreçlerle ilişkilidir ve meteor yağmurları gibi gök olaylarından kaynaklanmazlar.