Fransa’da küçük bir kasaba olan Mazan’da yaşayan 72 yaşındaki Gisele Pelicot, 2011 ve 2020 yılları arasında kendisine defalarca kez uyuşturucu verip bilinçsiz haldeyken onlarca kişinin tecavüzüne uğratan eşi Dominique Pelicot ve tecavüzcülere dava açmıştı. Davada ilk başta ismini gizli tutmak isteyen davacı Pelicot, sonrasında kadınlara cesaret vermek için önemli olduğu düşüncesiyle kimliği açık bir şekilde devam etme kararı aldı. Polis, Pélicot’nun bilgisayarında 2011’den tutuklandığı yıl olan 2020’ye kadar çekilmiş bir dizi fotoğraf ve video buldu. Davada; bilinçli halde değilken, 92 kez 72 erkek tarafından tecavüze uğrayan kadını eşinin her defasında videoya çekerek videoları yasa dışı içerik barındıran bir internet sitesinde sunmaya başladığı belirlendi. Karısının hayatını cehennem çeviren Dominique Pelicot ilk defa duruşmaya çıkarak “Diğerleri gibi ben de tecavüzcüyüm” diyerek suçlamaları kabul etti.

D O M İ N İ Q U E

EŞİNİ UYUTUP ERKEKLERİ DEVET ETTİ

Emekli bir emlakçı olan Pelicot, 2011-2020 yılları arasında, Fransa'nın güneyindeki bir köyde bulunan evlerinde, eski eşi Gisele Pelicot'yu uyku hapları ve anksiyete ilaçlarıyla uyuttuktan sonra kendisine tecavüz etmeleri için internet üzerinden düzinelerce erkeği davet etmekle suçlanıyordu. Baş zanlı olarak çıktığı davaya batonla gelen Dominique Pelicot suçlamaların tamamını kabul etti.

POLİSLER GİSELE’İN GÖZLERİNİ AÇTI

Dominique Pelicot’un ilk olarak 2020’de süpermarkette kadınların etek altını kameraya alırken yakalanmasıyla işlediği suçlar ortaya çıktı. Zanlının 2010’da da bir kadının etek altını gizlice çektiği ve para cezası aldığının öğrenilmesi üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmayla paylaştığı ve kaydettiği videolara ulaşılan Dominique Pelicot’un gözaltına alınmasıyla 10 yıl boyunca bilinçsiz yaşayan Gisele Pelicot sağlığına yeniden kavuşarak eşine önce boşanma sonrasında da tecavüz davası açtı. Fransa’da çok ses getiren dava ile Gisele kadın gücünün simgesi haline gelerek cesaret timsali oldu.

“SALONDAKİLER GİBİ TECAVÜZCÜYÜM”

50 yıl evli kaldığı karısına yaşattıkları hakkında “O bunu hak etmedi. Karıma, çocuklarıma, torunlarıma söylüyorum. Yaptıklarımdan pişmanım ve affedilemez olsa bile af diliyorum” sözlerini kullandı. Diğer 50 zanlı gibi suçlu olduğunu kabul eden Pelicot “Ben de bu salondakiler gibi tecavüzcüyüm. Hepsi biliyordu, aksini söyleyemezler” sözleriyle tüm suçlamaları kabul etti.

“ONA TAMAMEN GÜVENMİŞTİM”

Her duruşmada salonda bulunarak zanlıların ifadelerini dinleyen Gisele,“Bunları dinlemek benim için zor. 50 yıldır bunu yapabileceğini asla hayal etmeyeceğim bir adamla birlikte yaşadım. Ona tamamen güvenmiştim” sözleriyle duygularını ifade etti.

Gisele2

“SAPIK DOĞMAZSINIZ SAPIK OLURSUNUZ”

Dominique Pelicot’a, eşi bilinçsiz bir halde başka erkeklerin tecavüzüne uğrarken çektiği videolar da soruldu. Pelicot, bu videoları “zevk” ve “sigorta” için çektiğini söyledi. Baş zanlı Pelicot “Gisèle’i çok sevdim, hâlâ da seviyorum. “Onu 40 yıl boyunca iyi sevdim” sözlerinin ardından dava boyunca kullandığı “Sapık olarak doğmazsınız, sapık olursunuz” konuşmaları ile dikkat çekti.

32 TECAVÜZCÜ TESPİT EDİLEMEDİ

Dava hakkında açıklanacak karar Fransa halkı tarafından merakla beklenirken, 32 tecavüzcü halen tespit edilmeye çalışılıyor.

Gisele Pankart

Kaynak: haber merkezi