Dünya

6 yaşında parkta oynarken kaçırılmıştı: 73 yıl sonra ailesine kavuştu!

ABD’nin California eyaletinde adeta bir mucize gerçekleşti. 1951 yılında yani bundan tam 73 yıl önce parkta ağabeyi ile oynarken kaçırılan Luis Armando Albino, yeğeninin internetten yaptığı DNA testi sayesinde yıllar sonra ailesine kavuştu. Bununla birlikte FBI ise Albino’nun kaçırılmasıyla ilgili soruşturmayı devam ettireceğini açıkladı.

Abone Ol

1951 yılında ABD’nin California eyaletinin Oakland şehrinde, parkta ağabeyi Roger’la parkta oynayan Luis Armando Albino, kendisine şeker veren bir kadın tarafından kaçırıldı. Ailesinin tüm çabalarına rağmen bulunamayan Albino, yeğeninin 2020’de sırf eğlence olsun diye internetten yaptığı bir DNA testi sayesinde onlara kavuştu.

DNA TESTİ 73 YILLIK AYRILIĞA SON VERDİ

Luis’in yeğeni 63 yaşındaki Alida Alequin, DNA testinin sonuçları geldiğinde hiç tanımadığı biriyle yüzde 22’lik bir eşleşme olduğunu fark etti. Bu kişinin amcası Albino olduğunu öğrenen Alequin onun nerede olduğunu bulmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Bu yılın başında Alequin ve çocukları, Oakland’ın haber arşivine giderek 1951 yılıyla ilgili bütün belgeleri taradı. Ardından ellerindeki belgelerle polise giderek bir kayıp soruşturması açmaya ikna ettiler.

FBI YERİNİ TESPİT ETTİ

Bölgedeki yerel güvenlik ekiplerinin ve FBI’ın ortak araştırmasıyla 79 yaşındaki Albino’nun yaşadığı yer tespit edildi. Haziran ayında FBI’ın yardımıyla, ailesinin üyeleriyle birlikte Oakland’a giden Albino, yeğeni Alequin, abisi Roger ve diğer akrabalarıyla kavuştu. Alequin, amcasının onu ilk gördüğünde “Beni bulduğun için teşekkür ederim” deyip sarıldığını söyledi. FBI ise Albino’nun kaçırılmasıyla ilgili soruşturmayı devam ettireceğini açıkladı.