Gündem

9. yargı paketi ne zaman çıkacak? 9. yargı paketi içeriği nedir ve hangi maddeler var?

9. yargı paketi ile ilgili aramalar iyice artmış durumda. Söz konusu yargı paketine dair en çok içeriğinin nasıl olduğu ve içinde hangi maddeler olduğu merak ediliyor. İşte, 9. yargı paketi hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Abone Ol

9. yargı paketi bir kez daha gündem olmuş durumda. Vatandaşlar hem söz konusu paketin ne zaman çıkacağı hem de içeriğinde neler olduğuna dair aramalar yapıyor. İşte, konuya dair detaylar...

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 2 Ekim Çarşamba günü itibarıyla yeni yasama yılının ilk mesaisini gerçekleştirdi. Komisyonlarda görüşmeleri tamamlanan tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'nin görüşmelerine geçilecek.

9. Yargı Paketi Meclis'ten geçtikten sonra yürürlüğe girecek.

9. YARGI PAKETİ'NİN AYRINTILARI

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresi, her ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyecek.

Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olmak için hukuk mezunu olma şartı getirilecek.

Buluntu olması nedeniyle veya kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirlenecek.