ABD enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamada temmuz ayında enflasyonun aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel, yıllık bazda yüzde 2,9 ile beklentilerin altında artış gösterdiği kaydedilmişti. Şimdi ise FED için kritik bir değer sahip Eylül 2024 ABD enflasyon verileri merakla beklenmeye başlandı…

Abd Enflasyon Rakmlari C

ABD ENFLASYON RAKAMLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD eylül ayı enflasyon rakamları 11 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 15:30’da açıklanacak.

Abd Enflasyon Verisi B-2

ABD TEMMUZ ENFLASYONU NASILDI?

ABD Temmuz ayı enflasyonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel, yıllık bazda yüzde 2,9 ile öngörülerin altında arttı.

Abd Enflasyon Rakmlari B

ABD AĞUSTOS ENFLASYON BEKLENTİSİ NASIL?

ABD Ağustos ayı tüketici enflasyonu verilerinde, manşet enflasyonun yıllık bazda yüzde 2,6'ya gerileyeceğine yönelik tahminler bulunuyor. Bu düşüş eğilimi, FED'in gelecek hafta yapacağı para politikası toplantısında faiz indirimi kararı alacağına dair beklentileri kuvvetlendiriyor. Piyasalar, Fed'in beklenilenden büyük bir adım atarak 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığını yüzde 29 olarak fiyatlıyor. Yatırımcılar, bu faiz kararını yakından takip ederken, piyasalar da buna göre hareketlenmeye başladı.