ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi'nde üst düzey bir üye tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD’nin çok tartışılan konusu UFO'lar hakkında Kongre’de halka açık oturum düzenlenmesi planlanıyor. Bu oturumun, Eylül ayı sonlarında gerçekleşebileceği söylenirken, Eski Pentagon yetkilisi Luis Elizondo'nun, bir uzay aracını bizzat incelediğine dair açıklamaları aslında bu oturumun yapılması için temel sebep olarak gösteriliyor.

BİLGİLER HALKA AÇIK HÂLE GETİRİLMELİ

New York'un Demokrat Senatörü Kirsten Gillibrand, alınan oturum kararını doğrulayarak "Bu konu benim için öncelikli çünkü bilgilerin halka açık hale getirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Capitol Hill'deki bu soruşturma, Pentagon'un sadece bir yıl önce kurulan UFO araştırma ofisinin, çok sayıda Amerikalı sivilin bildirdiği UFO gözlemlerini de inceleme kapsamına alması yönünde baskı yapıyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump da 5 Kasım'da yeniden başkan seçilmesi durumunda Pentagon'a bu konuda baskı yapacağını söylemişti.

Trump’tan UFO vaadi: Görüntüleri yayımlatacağım! Trump’tan UFO vaadi: Görüntüleri yayımlatacağım!

NÜKLEER ÜS YAKINLARINDA UFO GÖRÜLDÜ

Birkaç gün önce, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir nükleer silah üssünün 96 kilometre uzağında, "devasa" bir UFO'nun çok sayıda yanıp sönen ve dönen ışıklarla birlikte görüldüğü bildirildi. Choteau, Montana'da çekilen görüntüler, sosyal medya platformu Reddit’te bir kullanıcının "yaşadığı deneyimden dolayı ağladığını" belirttiği bir UFO gözlemini içeriyor. Gözlemin gerçekleştiği bölge, Malmstrom Hava Kuvvetleri Üssü'ne sadece bir saatlik mesafede bulunuyor ve bu üs UFO'ların sıkça görüldüğü bir nokta olarak biliniyor. Kullanıcı paylaşımında, UFO'nun görüntüleri "korkutucu" olmasa da "sessiz bir gece gökyüzünde başınızın üzerinden geçen devasa bir nesne görmek, kişisel olarak çok daha fazla duygusal ağırlık taşıyor" ifadesinde bulunarak UFO'nun Elon Musk'ın sıkça UFO sanılan Starlink uydularına benzeyen bir şey olmadığını belirtti ve "Starlink videolarını biliyorum, ancak bu nesne açıkça büyük bir aracın etrafında dizilmiş ışıklara sahipti" dedi.

89507149 13835247 Just Days Ago Montana Witnesses Videotaped What One Called A Hug A 1 1726070946055

HALK KENDİ UFO GÖZLEMLERİNİ RAPOR EDECEK

Senatör Gillibrand, bu yeni UFO oturumunun Pentagon'un "Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi” (AARO) üzerindeki kamu güvenini tazelemesini ve halkı kendi UFO gözlemlerini bu ofise rapor etmeye teşvik etmesini umduğunu dile getirdi. Ayrıca, AARO'nun halkın bu tür gözlemlerini toplayabileceği bir platform olma yolunda ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

GİZEMLİ BELGELER GÖRÜŞÜLECEK

AARO, kurulduğu ilk yıl boyunca, eski ABD İstihbarat Şefi David Grusch ve diğerleriyle UFO örtbas iddiaları konusunda kamuoyunda tartışmalar yaşadı. Ancak ağustos ayının sonunda, AARO'nun yeni  olarak Ulusal Güvenlik Ajansı'ndan (NSA) kuantum optiği ve kripto-matematik alanında uzman Dr. Jon T. Kosloski atandı. Gillibrand, bu yeni oturumda AARO'nun ne kadar tanımlanamayan hava olayını incelediğini ve analiz ettiğini, nelerin tanımlandığını ve nelerin hala gizemini koruduğunu paylaşmayı hedeflediklerini söyledi.