İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 Ağustos'ta Şırnak'ta Paramotor kullanarak saldırı hazırlığı içerisinde olan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Operasyonun detaylarını veren Yerlikaya, AKINCI TİHA tarafından tespit edilen teröristlerin taarruz helikopterleriyle vurulduğunu bildirmişti.

Abdulkadir Selvi, operasyona dair detayları Hürriyet'teki köşe yazısına taşıdı. İşte Selvi'nin, Paramotor kullanan PKK’lı teröristleri Fransız ya da ABDli askerlerin eğittiğini öne sürdüğü “Suikast silahları çıktı” başlıklı köşe yazısı…

"İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya’nın attığı bir tweet üzerine haberimiz oldu.

Ardından görüntüleri yayınlandı. Eylem yapmak üzere paramotorla gelen teröristlerden söz ediyorum. Şırnak’ın Uludere ilçesinden giriş yapan iki paramotor, ‘Akıncı TİHA’ tarafından tespit ediliyor. Paramotorlar Irak’tan itibaren havadan takip ediliyor. Sınırımızı geçip nereye inecekler diye tespit edilmeye çalışılıyor. Çünkü maksat sadece onları etkisiz hale getirmek değil, bağlantılarını da ortaya çıkarmak. Uludere Düğün Dağı’nda iniş yaptıkları yerde iki terörist helikopterden açılan ateşle etkisiz hale getiriliyor. Bu arada Skorsky helikopterler ile muhtemel iniş yerlerine jandarma indiriliyor. Diğer paramotorda bulunan iki terörist ise jandarma tarafından tespit ediliyor. Bir buçuk, iki saat süren bir çatışma yaşanıyor. İki terörist orada etkisiz hale getiriliyor.

ÜÇ EYLEM

PKK’lı teröristler, daha önce paramotorla Suriye sınırından gelip üç eylem gerçekleştirmişlerdi.

1- Paramotorla Münbiç’ten havalanıp Amanos’a iniş yaptıkları belirlenen teröristlerin ikisi Amanos Dağı’nda, diğer ikisi ise İskenderun’da tespit edilerek etkisiz hale getirilmişti.

2- Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuşlardı.

3- Kayseri’ye kadar gelmiş, İçişleri Bakanlığı’na girmeye çalışmış, girdikleri çatışmada polis tarafından etkisiz hale getirilmişlerdi."

***

“IRAK’TAN GELDİLER

Ama son olay gösteriyor ki PKK yeniden paramotorlarla eylem hazırlığına başlamış. Daha önce Suriye’den gelmişlerdi. Bu kez Irak’tan geldiler. Ama Genelkurmay, İçişleri Bakanlığı ve MİT’in aldığı önlemler sayesinde bu kez daha sınırımıza gelmeden, Irak’ın içlerinde tespit edildiler.

PİLOT EĞİTİMİ ALMIŞLAR

Paramotorla gelen dört teröristin sansasyonel bir eylem için geldikleri düşünülüyor.

Bunu nereden çıkarıyorum?

1- Paramotoru kullanmak için pilotluk eğitimi almışlar. Bu eğitimi kim verdi acaba? Kimi Fransız askerlerinin kimi ABD’li askerlerin bu eğitimi verdiğini söylüyor.

2- Paramotarlar güçlendirilmiş, uçuş mesafesi yükseltilmiş. Ağırlıklar hesap edilerek silahları ona yüklemişler.

3- Kıyafetlerinden, üzerlerinden çıkan dökümanlardan ve girdikleri çatışmadan özel eğitimli oldukları anlaşılıyor.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...