MasterChef Türkiye’de bu sefer yapılan yemekler değil, yemeğin nasıl yenildiğine ilişkin tartışma çıktı. Her gün yer verdiği yemeklerle sadece yarışmacıları değil milyonların menüsünü de yönlendiren yarışmada şeflerin Adana kebap yeme tarzı gündem oldu. Somer Şef Adana kebabı limon sıkarak yerken Danilo ve Mehmet şefler buna kesinlikle karşı çıktı. Böylelikle bir yemek tartışmasının daha fitili ateşlenmiş oldu…

Masterchef G

Turşunun iyisi limon ile mi yapılır, sirke ile mi? tartışması başrollerini Adile Naşit ve Münir Özkul’un paylaştığı Neşeli Günler filmi ile ülke gündemine oturdu. Türkiye’nin belki de ilk yemek tartışmasına yol açan olan bu soru ilk olarak 1978 yılında vizyona giren filmle konuşulmaya başlasa da dönem dönem gündeme gelmeye devam ediyor.

Menemen

Yemekle ilgili en büyük tartışmalardan biri de “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” sorusu ile yaşandı. Tartışmaya son nokta ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor’un sosyal medya hesabından yaptığı anket ile koyuldu. Yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı ankette katılımcıları yüzde 51’i menemenin soğanlı olarak pişirildiğini söyledi.

Masterchef H

Ülkemizde en popüler yemek tartışmalarından biri de “Balığa limon sıkılır mı?” sorusu olmaya devam ediyor. Büyük bir kitle balığı limonsuz düşünemezken, diğer kesim ise limonun balığın tadını bozduğunu iddia ediyor. Hatta öyle ki üzerine limon sıkıldığını gören balığın “İşte şimdi öldüm” dediğine dair espriler yapılıyor.

Masterchef I-1

Damak tadı ve yeme kültürü kişiden kişiye bölgeden bölgeye değişirken MasterChef Türkiye yarışmasında şimdi yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. Yarışmacılardan Adana kebap yapmalarını isteyen şefler bölüm sonunda puan vermek için yapılan kebapları değerlendirirken Somer Şef’in iddiası ortalığın bir anda karışmasına neden oldu.

Masterchef D

Şef Somer Sivrioğlu “Adana nasıl yenir size bir öğreteyim” dedi ve kebap tabağının başına geçti. “Birincisi Adana şalgamla yenir” diyen Somer Şef “İkincisi pidenin içine Adana kebap ve soğan salatası koyulur ve üzerine limon sıkılır” dedi.

Masterchef C-1

Ancak bu açıklamanın ardından Danilo ve Mehmet şefler Somer Şef’e tepki gösterdi.

Masterchef B-1

Şef Mehmet Çetinkaya bugüne kadar gittiği hiçbir kebapçıda Adana kebabın yanına limon ikram edilmediğini söyledi.

Masterchef F

Adana kebabın yanında sadece pide, közlenmiş domates ve biber geldiğini, soğan salatasının ise ayrı olarak ikram edildiğini belirten Mehmet Şef, Adana kebabın limonla yenilmediğini belirtti.

Masterchef A-1

Şef Danilo Zanna ise Adana kebabı nasıl yediğini gösterdi. Önce kebabı pidesiz olarak yiyen Danilo Şef, ardından pideden bir parça alarak soğan salatası ile yedi.

Peki sizce Adana kebap limon ile mi yenir?