BERFİN ERDEM / EKOL HABER

Ünlü yazar Adil Yıldırım’ın Ekol Haber'e verdiği röportajda ana konu aşk ve ilişkilerin incelikleri oldu. Çünkü ilişkilerde kritik hatalar yapıyoruz ve ne yazık ki çoğumuz uzun soluklu birlikteliklerin sırlarını bilmiyoruz…  İlişki üzerine soruların başını ise kadının ne istediği çekiyor. Ünlü ilişki uzmanı Yıldırım, “Kadın en çok neden şikayet ediyor?” sorusuna Türk kadın profilini özetleyerek cevap veriyor...

OLGUNLAŞMIŞ BİREY İLGİ İSTEMEZ

“Ben 16 bin kadınla çalıştım bugüne kadar. Yani çok ciddi bir rakam… Türkiye’deki kadın profilinin yüzde 90 ölçüde istediği tek şey, ilgi. ‘Bütün ilgisi bende olsun,’ ‘Prenses hissedeyim,’ ‘Babam beni böyle büyüttü’ ya da tam tersine ‘Babamdan ilgi alamadım, ben bunu hayatımdaki erkekten istiyorum’ gibi… Bizim ülkemizde kadın profilinde genelde en büyük şikayet konusu sürekli dikkat bende olsun, ilgisi bende olsun yönünde. Biraz çocuksu bir istek açıkçası. Olgunlaşmış bir birey ilgi falan istemez! Biraz çocuksu bir toplumumuz maalesef. Olgunlaşamıyoruz ama bizim toplumumuzun gerçeği bu.” 

SÜREKLİ BİRİ ÖDERSE OLMAZ…

Adil Yıldırım, kadınların ilişkilerde sıklıkla yaptığı hatalar ve maddiyat konusunu da masaya yatırdı. “İlişkilerde maddi yük hep erkeğin mi olmalı?” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, dengeli ve sağlıklı bir ilişkinin nasıl olması gerektiği hakkında çarpıcı yorumlar yaptı:

“İlişkilerde öyle bir konu var ki, kadınlar da erkekler de bu konuda ayrı fikirlerde olabiliyor. Kimisi bu duruma çok yüzeysel yaklaşırken, kimisi derin anlamlar yüklüyor. Bir yemeğe gidildiğinde hesabı erkek mi ödemeli sorusu kafalarda soru işareti uyandırıyor. Bir ilişkide hesabı sürekli erkek veya kadın öder diye bir şey yok. İlk görüşmede erkek davet ettiyse zaten hesabı ödemesi gerekir. Normali budur. Yazılı olmayan kurallar vardır ilişkinin. Aynı zamanda erkek veya kadın sürekli hesapları ödüyorsa zaten bu ilişkilerde çok ciddi anlamda bir dengesizlik vardır. Hele günümüz ilişkilerinde çoğunlukla hesapları bölüşüyorlar insanlar. Sürekli erkek ödediği zaman kendini biraz kullanılmış hisseder açıkçası partnerim beni kullanıyor mu diye bir düşünceye girebilir diyerek hesap ödeme mevzusuna bir nokta koydu…”

İLK 3 AY AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN!

Peki, çiftler evlilik konusunu ne zaman konuşmaya başlamalı? Ya da ilişkilerin kaçıncı ayına kadar bu konu gündem bile olmamalı? Adil Yıldırım, 3 aya işaret ediyor: “İlişkinin başında ilk 3 ay evlilik konusunu açmak çok saçma bir şey. Çünkü ilk 3 ay tanışma süreci. Bir insanı tanımak kolay bir şey değil, bizim bunu anlamamız lazım. Bazı şeylerde çok acele ediyoruz. Mesela şöyle mesajlar geliyor bana: ‘İki haftadır çok iyi anlaşıyoruz. Acaba benimle evlenir mi?’ İki haftada evlilik fikri çok çocukça. Ve açıkça konuşayım; saçma sapan bir fikir. Bir insanı tanımak için 3, 6 ay ya da 1 yıldır. Tam tanıyamasanız da fikir elde edersiniz. Evlilikte acelemiz var… Nişanda acelemiz var. Ve halen 2024 senesinde bunları konuşuyor olmamız biraz enteresan.”

ERKEKLER CİDDİ İLİŞKİDEN NEDEN KAÇAR?

Kadınları ve beklentilerini konuştuk… Ya erkekler? Çoğu ciddi ilişkiden kaçınıyor. Adil Yıldırım’a göre bunun nedeni “tamamen duygusal.” İlişki uzmanı şunları anlattı: “Ciddi ilişki evliliğe gidebilir. Boşanmadan erkek ciddi çok büyük zararla çıkıyor. Erkeklerin büyük tazminatlar ödediğini görüyoruz. Günümüzde erkeklerin 1 numaralı kaçış nedeni maddiyat.”