Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde gazeteci Ahmet Hakan'ın CNN Türk'teki programına konuk olarak katıldı. Burada Şimşek, ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi. Ahmet Hakan ise Hürriyet'teki köşesinde Bakan Şimşek'le ilgili izlenimlerini kaleme aldı.

"İLK KEZ BİR ARAYA GELDİK"

Daha önce Mehmet Şimşek'le resmi ya da gayri resmi hiç temasta bulunmadığını, ilk kez bir araya gelip konuştuklarını belirten Hakan, Şimşek'in kararlı, sabırlı ve inançlı biri olduğunu belirtti.

"YALAN SÖYLEYEMEZ"

Mehmet Şimşek'in hal ve hareketlerine değinen Ahmet Hakan, bazı insanların yalan söyleyemeyeceğini, Şimşek'in de onlardan biri olduğunu dile getirdi.

"PİYASALAR ONA GÜVENİYOR"

Hazine ve Maliye Bakanı'nın anlattıklarının son derece tutarlı ve kurgusunun sağlam olduğuna vurgu yapan Ahmet Hakan, piyasaların ona güvendiğini ancak vatandaşa karşı biraz eksiklikleri olduğundan bahsetti.

"MEHMET ŞİMŞEK VATANDAŞA DAHA ÇOK SESLENMELİ"

Ekonomi çevrelerinin Mehmet Şimşek'e güven duyduğunu kaydeden Ahmet Hakan, yazısının devamında şunları kaleme aldı:

"Bizimle yaptığı programda daha çok vatandaşa seslenmeye çalıştı. Teknik konuşmadı, olabildiğince sadeleştirdi anlatımını. Vatandaşa gerçekçilikten sapmadan umut verdi. Büyük rahatlama için tarih verdi. İhtiyaç şudur; Mehmet Şimşek, vatandaşa daha çok seslenmelidir."