Ünlü sinema oyuncusu Ahu Tuğba (Tuğba Çetin), bir süredir astım hastalığı ile mücadele ediyordu. Ahu Tuğba'nın sağlık durumuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ahu Tuğba ile ilgili haberler ise sosyal medyada gündem oldu. Ahu Tuğba öldü mü? Ahu Tuğba nerede? Ahu Tuğba kimdir? Ahu Tuğba ile ilgili bilinen detaylar haberimizde.

AHU TUĞBA ÖLDÜ MÜ?

Ahu Tuğba'nın öldüğüne dair resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat kesin olmayan bilgilere göre, Ahu Tuğba'nın Miami'deki evinde hayatını kaybettiği iddia edildi. Ahu Tuğba'nın kesin ölüm haberini ise meslektaşı Nuri Alço, sosyal medya hesabından duyurdu.

NURİ ALÇO: "AHU'MUZU KAYBETTİK"

Oyuncu Nuri Alço, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Canım dostum Ahu'nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm. Ahu'muzu kaybettik" dedi.

Ahu Tugba Son Hali

AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba, Türk sinemasının önemli oyuncularından biridir. 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.  Ahu Tuğba, İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak doğdu. İstanbul Amerikan Kız Lisesi ve Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun olduktan sonra, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda onu görüp sinema teklifi yapmasıyla sinema kariyerine adım attı. Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına giriş yaptı ve Kanada'daki Concordia Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldığı süreyi tamamlamadan bıraktı.

Ahu Tugba Kimdi2

1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasında tanınmaya başladı ve 1980'lerin başında popülerlik kazandı. 1980'lerde Türk sinemasının seks sembollerinden biri olarak ün kazandı. Genellikle hayat kadını veya uyuşturucu bağımlısı ama saf karakterleri canlandırdı. Erkekçe dergisine pozlar verdi ve gazino sanatçısı olarak çeşitli performanslarda bulundu. 1987'de müzik albümü çıkardı.

Ahu Tuğba – MUBI'de Filmler, Listeler ve Bio

Ahu Tuğba, dönemin tanınmış oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynadı. 1980'lerde Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak anıldı.