Uzun zamandır ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden Ahu Tuğba (69), 1 Eylül'de ABD'nin Miami şehrindeki evinde yaşamını yitirdi. Türk sinemasında 80'li ve 90'lı yıllarda fırtınalar estiren duayen oyuncunun cenazesi yasal prosedürler nedeniyle hâlâ  memleketine getirilemedi.

"TAM BİR İBLİS"

Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Cenaze evine gittim. Annemi burada tutuyorlar. Müfettiş, yani sorumlu kişi tam bir iblis. Yüzüne de söyledim. Ne desek bir bahane buluyor” diyerek sitem etmişti. Calvin sosyal medya üzerinden yaptığı  yeni açıklama ile cenaze tarihinin henüz belli olmadığını duyurdu.

Ahu Tuğba,

"ABD PASAPORTUMU GÖNDERMEDİ"

Anjelik Calvin, yaptığı açıklamada, “Cenaze tarihi diye bir tarih asla belirlenmedi. Henüz US Department Of State yeni Amerikan pasaportumu göndermedi. ABD doğumluyum ve Türk pasaportum vizem neredeyse yok. Ülke sınırlarında sorun yaşamamak adına bu süreçte birkaç gün daha beklenecek. Taziyeleriniz, dualarınızı okuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hiçbir açıklamaya itibar etmeyin. Siz sevenleri çok değerlisiniz. Dostlarına mutlaka buradan doğru cenaze tarihini ve saatini bildireceğim. Bunu haberden değil, benden duyacaksınız elbet. Ortada kesinleşen tarih ve cami yoktur. Doğru tarihi haber vereceğim” ifadelerini kaydetti.