Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Netflix'in yeni dizisi Famagusta'ya tepkiler gelmeye devam ediyor.

"ÇOK RAHATSIZ EDİCİDİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 20 Eylül'de yayınlanacak olan diziye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Çelik, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül’den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir" ifadelerini kullandı.

"KABUL EDEMEYİZ"

Ömer Çelik'in açıklamalarının devamı şöyle;  "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz."

DIŞİŞLERİ: GKRY'NİN KARA PROPAGANDASINA HİZMET ETMEKTEDİR

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet etmektedir.

Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir.

Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir.
Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.