Ekol TV'nin sevilen programı Pınar Işık Ardor ile Geniş Açı programının bu haftaki konuğu AK Partinin kurucularından Metin Külünk oldu. AK Parti'de 7 yıl milletvekilliği yapan Metin Külünk, canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. 

BU TÜRKİYE'DE HER LİDERE NASİP OLMAMIŞTIR

"Önce vatan, önce Türkiye" anlayışını benimsediğini anımsatan Metin Külünk, "Dolayısıyla bu 2 değer benden kıymetlidir. Benden kıymetli olan bu değerlerin zarar görmemesi, çok daha güçlü olması bizim siyasal mücadele hayatındaki varoluş gerekçemiz. Her şeyi bu temelde değerlendiririz biz. Elbetteki ben AK Parti'nin İstanbul'daki kurucu kadrosundan birisiyim. İstanbul teşkilatında kuruluşundan bu yana etkin görevlerde bulundum, 7 yıl milletvekilliği yaptım, 2 dönem AK Parti'nin MKYK üyeliğini yaptım ve hâlen AK Parti'nin üyesiyim" dedi. 

"SAYIN ERDOĞAN'IN KENDİNE AİT BİR SOSYOLOJİSİ VAR"

Metin Külünk'ün diğer açıklamaları şöyle; 

"Ancak bütün bunlar AK Parti gibi Türkiye'de büyük işler başarmış, Sayın Erdoğan gibi güçlü bir liderle ve kolay kolay çok partili siyasal yaşamda hiç kimseye nasip olmayan lider sosyolojisine sahip tekil anlamda Sayın Erdoğan'ın lider olarak kendine ait bir sosyolojisi var. Bu Türkiye'de her lidere nasip olmamıştır. Her parti genel başkanı da lider olamamıştır."

"MUTLAKA BİR VE BERABER OLMALIYIZ"

"Kendi liderliğinin bulunduğu bir sosyolojik zemin ve Türkiye'de akıl devrimini başarmış. Türkiye'nin özellikle savunma sanayindeki büyük devrimin kapılarını sonuna kadar açmış, Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik tehditleri tasfiye etme noktasında savunma sanayinin ifade ettiği mananın farkında akıl devrimini başarmış bir siyasal hareketin liderinin partisinde ben hâlen üyeyim. Ve beraberinde Türkiye'yi gelecek yüzyıla alt yapı ve üst yapı hazırlama noktasında büyük işleri başarmış. Bugün Türkiye küresel kaos dönemi, bir düzene döndüğünde ki bu uzun sürecek... Hiper çatışma döneminin kapıları sonuna kadar açılmıştır küresel ölçekte. Bu süreçte içeride mutlaka beraber bir ve beraber olmalıyız."

MUHALİF Mİ OLDU?

Sokaktaki beklentilerini ilettiğini belirten Metin Külünk, "Bu hiper çatışma dönemi kendisinden sonra bir düzenin oluşumuna sebep olacaktır. O sebeple benim vazifem AK Parti hareketinde gördüğüm eksiklikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine bu milletin ve devletin tarihsel anlamda en çok güçlü liderliğine ihtiyaç duyduğu bu süreçte benim vazifem sokaktaki beklentileri, eleştirileri bu ülkeye karşı sorumluluğu olan bir insan olarak ve de dost acı söyler...  Ahmet şunu demiş, şu bana bunu söylemiş... Söylediklerimden rahatsız olduklarını biliyorum. Ama gerçek bu.  2023 seçimlerinden itibaren AK Partinin sosyolojisi eriyor dedim, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik sosyolojisi 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra çok hızla eriyor dedim. İkisi de birbirinden farklı. Neden söyledim? Çünkü sokaktayım. Tek başına ekonomi konusu değil. Emekliler bu ülkede sanki yabancı bir ülkenin vatandaşıymış gibi davranılıyor. Emeklilerin sürekli psikolojisine sürekli negatif yüklenilmesinin anlamı var mı?" şeklinde konuştu.