Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce’nin istifa haberi sarı kırmızılı camiada şaşkınlıkla karşılanırken, konu da spor gündeminin ilk sıralarına oturdu. Galatasaray’ın aldığı yenilgi ile Şampiyonlar Ligi mücadelesinin sona ermesinin ardından Ali Yüce’nin istifa etmesi geniş bir yankı buldu…

ALİ YÜCE KİMDİR?

Ali Yüce 1986 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaokul öğrenimini İstanbul Erkek, lise eğitimini Eyüboğlu Koleji’nde tamamlayan Ali Yüce lisans eğitimini ise Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümünde lisans üstü eğitimini ise Miami Ad School’da  tamamladı.  2005 yılı itibariyle aile şirketlerinde çeşitli görevler alan Yüce, 2010 yılında SKODA Türkiye Distribütörü Yüce Auto AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine başladı.

Ali Yuce B-1

Galatasaray Spor Kulübü’nde, 2014-2018 yılları arasında iki dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ali Yüce, hali hazırda 2. döneminde Deik Türkiye - Çekya İş Konseyi başkanı olarak görev aldı. Aynı zamanda Türk Çek Dostluk Derneği kurucu üyesi, Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, ODD kurucu üyesi, Oyder, Büyük Kulüp ve Moda Deniz Kulübü üyesi olan Ali Yüce İngilizce biliyor ve 4 çocuk babası.

ALİ YÜCE NEDEN İSTİFA ETTİ?

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys'a elenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da, yönetimde deprem yaşanıyor. Söz konusu eşleşme öncesi yayınlanan bildiri nedeniyle yönetici Ali Yüce istifa etmeye karar verdiği belirtiliyor.