Türkiye’deki otomobil fiyatlarını altüst edecek bir hamle Fransız devi otomobil üreticisinden geldi. Otomobil hayali kuranlara müjdeli haberi verdi. Otomobil piyasasındaki artışla beraber hayalleri sua düşen vatandaşlar uygun fiyatlı otomobillere yöneldi. Otomobiller vatandaşların yoğun ilgisini kazandı.

İKİNCİ EL PİYASASINI CANLANDIRAN HAMLE

Pandemi dönemiyle beraber gelen ekonomik sorunlar en çok otomobil pazarını etkiledi. Enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra vergiler ile dolar kurundaki artış sıfır otomobil hayallerini suya düşürdü. Milyon liranın altında sıfır otomobil satışları neredeyse kalmazken, otomobil firmaları ikinci el piyasası canlandırmaya yöneldi. Bu kapsamda Fransız devi Renault'tan dikkat çeken hamle geldi.

ARAÇ YENİLEME KAMPANYASI

Renault'un ülkemizde başlattığı 'Araç yenileme' kampanyası milyonların gündeminde yerini aldı. Piyasanın altında satış yapan Fransız devi, yoğun bir talebe maruz kaldı. Otomobillerin teslimatı öncesinde eksiklikleri ve gerekli denetimler yapılarak, süreç titizlikle yürütülüyor. Araç yenileme kapsamında ilk günkü haline getiren Renault, belirlediği fiyatlarla müşteriyi memnun ediyor.

PİYASANIN ALTINDA SATILIYOR

Renault'un onayladığı yedek parçaların bulunduğu firma tarafından aktarılırken, envanterde bulunan marka ve modeller de paylaşıldı. Envanterde bulunan markalar Renault, Dacia, Fiat, Opel, Nissan, Ford, Peugeot, Volkswagen, Citroen, Hyundai, BMW, Kia, Toyota, Skoda, Audi, Seat, Honda, Land Rover, Jeep, Suzuki, Alfa Romeo, Chevrolet, Daihatsu, Jaguar, Porsche ve Volvo markaları olarak duyuruldu. Yenilenen marka ve modeller piyasanın oldukça altında bir fiyata satılıyor.

Marka ve modellerin fazla olmasıyla fiyat bandı da genişliyor. Otomobillerin fiyatı 350 bin TL seviyelerinden başlarken, yenilenen lüks otomobillerin satış bedeli ise 2 milyona kadar yükselebiliyor. 

Kaynak: ekolhaber.com.tr