PIRIL CENNET - EKOL HABER

Ekol Haber'den Pırıl Cennet'in haberine göre, AfD’nin şimdiye kadarki en büyük seçim zaferini elde etmesi, Almanya’daki göçmen toplulukları arasında da kaygıya neden oldu. 

ÜLKEYİ TERK ETMEYİ DÜŞÜNENLER VAR

Almanya Türk Toplumu (TGD) Eş Başkanı Aslıhan Yeşilkaya Yurtbay, sonuçların "dehşet verici ve korkutucu" olduğunu belirtti. Yurtbay, aşırı sağın bu denli güç kazanmasının, göçmen kökenli insanların Almanya’daki gelecekleriyle ilgili endişelerini artırdığını ve hatta ülkeyi terk etmeyi düşünenler olduğunu ifade etti. 

Almanya Seçim

"BOKS MAÇINDA ALINAN SERT BİR DARBE"

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster ise Bild gazetesinde yayımlanan yazısında, seçim sonuçlarını "boks maçında alınan sert bir darbe" olarak tanımladı. "Almanya sarsılıyor" ifadesini kullanan Schuster, özgür toplumun bu durumda pes etmek yerine daha da mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. 

'İKTİDARA GELMESİNİN MUTLAKA ÖNLENMESİ GEREKTİĞİ' ÇAĞRISI

Mültecilere destek veren kuruluşlardan Caritas’ın Başkanı Eva Maria Welskop-Deffaa ise "AfD değerlerimizi hiçe sayan bir parti" ifadelerini kullanarak, bu partinin iktidara gelmesinin mutlaka önlenmesi gerektiği çağrısında bulundu.
Sonuç olarak, AfD'nin bu tarihi başarısı, Almanya'da aşırı sağın yükselişini ve siyasi dengelerin değiştiğini ortaya koyuyor. AfD'nin gelecekteki performansı, Berlin’in siyasi manzarasını nasıl etkileyeceğini, göçmen politikasını ve Avrupa'nın genelinde nasıl bir yere sahip olacağını gösterecek.