Almanya'da çifte vatandaşlığı mümkün kılan Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından 26 Mart'ta imzalandıktan sonra dün yürürlüğe girmişti.  Almanya'da yaşayan Türkiye kökenliler başta olmak üzere birçok kişiyi yakından ilgilendiren bu yasaya daha önce kısıtlamalar getirilmesi, yaklaşık 11 milyon yabancının yaşadığı ülkede eleştirilere neden olmuştu.

Çifte vatandaşlık birçok avantajı beraberinde getirse de, Almanya Nürnberg Havalimanı'nda yaşanan bir olay akıllarda bu avantajın bedelleri konusunda soru işaretleri uyandırdı. Sabah'tan Funda Karayel'in köşe yazısına göre, Almanya, çifte vatandaşın lüks saat ve çantasına el koydu.

"BU EŞYALARI SİZ BEYAN ETMEMİŞSİNİZ, BUNLARA EL KOYUYORUZ"

Seyahat etmek için Almanya Nürnberg Havalimanı'na giden bir yolcunun yaşadıkları duyanları şaşkına çevirdi. Türkiye'den aldığı lüks saati ve çantasıyla havalimanında bekleyen bir çifte vatandaş, polisin sorgusu sonrası neye uğradığını şaşırdı.

ÇANTA VE SAATE EL KONULDU

Saatin orijinal olup olmadığını soran polis, faturasını görmek istedi. Sonrasında bavulun içindeki lüks çanta ile birlikte saati alarak, bu değerli eşyaların Almanya'ya girişinde hem gümrük vergisi ödemesi, hem de mal varlığını beyan etmesi gerektiğini belirtti.

Üstelik eşyaların Türkiye'de vergilerinni ödenmiş olmasının hiçbir önemi yoktu. Çantaya ve saate el koyan polis, yolcuya eşyalarını geri alması için avukat tutması gerektiğini söyledi.