Altın fiyatları yeni haftaya dalgalı seyirle başladı. Küresel piyasalar bu hafta Fed’in faiz indirimlerinin boyutu ile ilgili veriler sunacak en önemli gösterge olan ABD enflasyonunu takip edecek.

ONS ALTIN YÖNÜNÜ ZİRVEYE ÇEVİRDİ

Geçen hafta ABD’den tarım dışı enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi ons altını destekledi. Zirveye dayanan altın fiyatları 2 bin 532 dolarlık rekor seviyesini aşamadı.

Kritik haftaya dalgalı seyirle başlayan altında gözler Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisinde olacak. Perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası kararı fa fiyatlamalarda etkili olacak.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN İÇİN SERT DALGALANMA UYARISI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten altın için sert dalgalanma uyarısı geldi. Memiş, ABD enflasyonunun küresel piyasalar için oldukça önemli veriler olduğunu dikkat çekerek, “Sert dalgalanmalara karşı dikkat etmek lazım. Bu dalgalanmada 2 bin 530 dolar seviyesi yukarıdaki reel seviyesi, 2 bin 470 dolar da destek seviyesi. Bu bant aralığında sert dalgalanma olabilir” dedi.

YATIRIMCI NE YAPMALI?

İslam Memiş, kısa vadede eylül ayında altın tarafında baskılamanın devam edebileceğini dikkat çekerek, altın alacaklara uyarıda bulundu. Memiş, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Altın borcu olanlar, altın yatırımını düşünenler eylül ayını bir fırsata dönüştürebilir. Ancak orta ve uzun vadede 3 bin dolar seviyesinde bir yükseliş trendi bekliyoruz” dedi.

“ALTINI OLANLAR ACELE ETMESİN”

Elinde altın bulunduranlara da tavsiyelerde bulunan Memiş, “Elinde altını olanlar nakite ihtiyacı yoksa acele etmemeli” diye konuştu.  

ONS VE GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 2 bin 735 TL’den alınıp, 2 bin 736 liradan satılıyor. Ons altın 2 bin 497 dolar seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4 bin 514’ten alınıp 4 bin 571’den satılıyor.