Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague'in ikinci haftasında kozlarını paylaştı. Gerginliğin yükseldiği maçta Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes karşılaşmasında hata yapmadı. 

ANADOLU EFES İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Rakibinden Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinin rövanşını alan Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de de sezona 2'de 2 ile girmiş oldu. İlk maçında Virtus Bologna'yı deplasmanda deviren Anadolu Efes ise ilk yenilgisiyle tanıştı.  

COLSON GALİBİYETİN MİMARI OLDU

Fenerbahçe Beko'da Bonzie Colson, 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Wade Baldwin IV 15, Arturs Zagars ve Nigel Hayes-Davis de 11'er sayıyla oynadılar. Dan Oturu'nun 21 sayıyla en skorer isim olduğu Anadolu Efes'te ise Elijah Bryant 15, Rodrigue Beaubois 11 sayı ürettiler.

MAÇTA GERGİNLİK YÜKSELDİ

Üçüncü periyodun bitimine 1:11 kala yaşanan gerginlik sonrası Anadolu Efes'ten Elijah Bryant ve Fenerbahçe Beko'dan Tarık Biberovic, oyundan diskalifiye edildiler.

FENERBAHÇE ZOR DA OLSA KAZANDI

Son periyotta Anadolu Efes zaman zaman farkı eritmeye başlasa da Fenerbahçe periyodun sonlarına kadar farkı 10 sayının üzerinde tutmayı başardı. Özellikle son 4 dakikada daha etkili taraf olan Anadolu Efes, arka arkaya gelen sayılarla farkı eritip son 2 dakikaya 74-74 eşitlikle girmeyi başardı. Son 1 dakikaya girilirken Guduric’in 3 sayılık basketiyle nefes alan Fenerbahçe, farkı 4 sayıya taşıdı. Son 30 saniye karşılıklı basketlerle geçilirken zorlu karşılaşmadan Fenerbahçe Beko 83-78 galip ayrılmayı başardı.