Gündem

Antalya'daki karavan işgalinden yerel halk şikayetçi: Sahilleri istila ettiler

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan gelişi güzel park edilen karavanların yanı sıra sahildeki boş arazilerin de ruhsatsız bir şekilde karavan park haline dönüştürülmesi ilçe sakinlerinin tepkisini çekti.

Abone Ol

Dünyaca ünlü sahili ile Antalya’nın gözbebeği olan Konyaaltı ilçesi, karavan istilası altında. Mahalle aralarına gelişi güzel park edilen karavanlarla birlikte milyonluk boş arazilerin de ruhsatsız biçimde karavan parka dönmesi ilçe sakinlerinden tepki çekiyor. Konyaaltı Sahili’nde denize 100 metre uzaklıktaki boş arazi ruhsatsız bir şekilde adeta karavan parka dönüştürüldü. Antalya Ekspress Gazetesi’nde yer alan habere göre, ilçe sakinleri buna tepki gösterirken, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan da ilçedeki araziler üzerinde kaçak şekilde karavan park yapılma işgaline karşı ilçenin sahipsiz olmadığını belirterek, karavanların kaldırılması için yasal sürecin devam ettiğini açıkladı.

RUHSATSIZ ARAZİDE KARAVAN PARK

Konyaaltı Belediyesi Hizmet Binası'nın hemen yanındaki arazi de karavan park alanına dönüştürülmüş durumda. Denize sıfır konumda bulunan arazi içerisinde yaklaşık 200’e yakın karavan bulunuyor. Belediye hizmet binanın hemen yanı başındaki bu alanında ruhsatı bulunmuyor ve kaçak bir şekilde karavan park olarak işletiliyor.

KARAVAN İSTİLASI

Konyaaltı Sahili başta olmak üzere ilçedeki pek çok arazi ruhsatsız karavan park haline dönüştürülmüş durumdayken içerisinde yüzlerce karavanın park ettiği bu alanlara tepki gösteren ilçe sakinlerinden Işıl Özcan,  “Konyaaltı, karavancıların en yoğun olduğu bölgelerden birisi. Boğaçay ve Serbest Bölge arasında kalan sahil, arazi ve park yerlerinde bulunan karavan sayıları her geçen gün artıyor. Sadece Boğaçayı kenarında park etmiş bulunan karavan sayısı 15’i geçti” diyerek sitem etti.