Spor

Arda Güler'e ne oldu? Gol ve asist orucuna girdi

İspanyol devi Real Madrid'de forma giyen milli yıldızımız Arda Güler, başkent ekibinin dün akşam sahasında Alaves ile oynadığı karşılaşmaya 80. dakikada dahil oldu ancak gol ya da asist üretemedi. Söz konusu müsabaka sonrası ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

Abone Ol

Son La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'de forma giyen milli yıldızımız Arda Güler, bu sezonki gol ve asist orucuna Alaves maçında da son veremedi.

7 MAÇTA 6 GOL BULMUŞTU

2023-2024 sezonun başında 20 milyon euro bedelle Fenerbahçe'de Real Madrid'e transfer olan milli yıldızımız Arda Güler, sezonun uzun bir bölümünde sakatlıklarla boğuşmuştu. Sezonun son döneminde sakatlıklarını atlatan ve formayı kapan Güler, 7 maçta 6 gol bularak muhteşem bir çıkış yakalamıştı.

A Milli Futbol Takımımız ile de bu yaz Euro 2024'de mücadele eden ve 5 maçta 1 gol ve 2 asistle yıldızlaşan genç yıldız, millilerimizin çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynamıştı.

MİLLİ TAKIMDA İSTİKRARI YAKALADI AMA...

A Milli Futbol Takımımız ile UEFA Uluslar Ligi'nde mücadele eden Güler, Galler maçında sessiz kalsa da İzlanda maçında harika bir oyun ve şık bir asistle, skor katkısına devam etti.

Real Madrid'de ise bu sezona oldukça hazır bir şekilde giren ve geçtiğimiz sezona kıyasla çok daha fazla süre bulmaya başlayan Arda Güler; UEFA Süper Kupası, La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 9 karşılaşmada henüz gol ya da asist üretemedi.

La Liga'da üç maçta ilk 11 oynayan Güler, diğer karşılaşmalarda ise oyuna sonradan dahil oldu. Madrid ekibi, Arda Güler'in ilk 11'de oynadığı üç maçta da üç puanı alan taraf oldu.