ASELSAN Akademi 2023-2024 Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. ASELSAN Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle, 104 şirket çalışanı daha mezun oldu. Akademiyi başarıyla tamamlayan 6’sı doktora, 98’i yüksek lisans olmak üzere 104 mezuna mezuniyet anısı olarak madalya takdim edildi. 

"DÜNYAYA ÖRNEK OLMASI GEREKİYOR"

Mezuniyet törenine Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, ODTÜ Rektörü ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol katıldı. Karataş, “ASELSAN Akademi, sadece lisansüstü eğitim vermiyor, üç eksende değişimi yönetiyor. Bu akademinin dünyada örnek alınması gerekiyor” dedi.

2017 YILINDA HAYATA GEÇİRİLDİ

ASELSAN Akademi, YÖK ile 1 Ağustos 2017 yılında imzalanan protokol ile hayata geçirildi. Program kapsamında, uygulamalı teknolojik proje ortamı sağlanıyor. ASELSAN Akademi ile tecrübeli üniversite öğretim üyeleri, doğrudan endüstrinin projelerine dahil olabiliyor. Savunma sanayi ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdüren Savunma Sanayii Akademi ile ASELSAN’ın projelerine katkı sunan ASELSAN Akademi, ortak hedefler doğrultusunda birlikte çalışmalar yürütüyor.