Haberler

Asım Pars kimdir, neden vefat etti? 12 Dev Adam'dan Asım Pars'ın ölüm sebebi nedir?

Galatasaray, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Karşıyaka gibi takımlarda forma giymiş eski milli basketbolcu Asım Pars'tan acı haber... 12 Dev Adam kadrosunda da yer alan 48 yaşındaki eski milli oyuncunun, hayatını kaybettiği açıklandı...

Abone Ol

Spor dünyası Asım Pars'tan gelen acı haberle sarsıldı. 20 yıllık profesyonel basketbol kariyerinin çok büyük bir çoğunluğunu Türkiye'de geçiren ve 12 Dev Adam'ın kadrosunda yer alan Asım Pars, yaşımın yitirdi.

ASIM PARS NEDEN VEFAT ETTİ?

Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Kalesija kentindeki evinde ölü bulundu. Kalesija polisinden yapılan açıklamada, Bosna Hersek asıllı Türk basketbolcu Pars'ın cansız bedeninin evinde bulunduğu belirtilirken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığı ifade edildi.

Basketbol kariyerine 1992'de Bosna Hersek'in Sloboda takımında başlayan 1976 doğumlu Pars, Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaş sırasında Türkiye'ye geldi.

Eski milli basketbolcu Pars, Türkiye'de Galatasaray, Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞ, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye ve Erdemirspor gibi takımlarda forma giydi. Asım, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türk Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı.