A Milli Futbol Takımımız'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Karadağ ve İzlanda maçlarının aday kadrosu açıklandı. Almanya'nın Stuttgart takımında forma giyen Atakan Karazor, kariyerinde ilk kez milli takıma çağrıldı.

ATAKAN KARAZOR KİMDİR?

13 Ekim 1996 tarihinde Almanya'nın Essen kentinde dünyaya gelen Atakan Karazor, futbola Schwarz-Weiß Essen takımında başladı. 16 yaşında Bochum altyapısına transfer olan Karazor, üç yıl sonra Borussia Dortmund II takımında profesyonelliğe geçiş yaptı. Üç yıl boyunca sarı siyahlı takımın formasını giyen 28 yaşındaki oyuncu, 2016 yılında Holstein Kiel'e transfer oldu ve burada da üç yıl oynadıktan sonra kariyerinin en büyük çıkış yaptığı takımı olan Stuttgart'a transfer oldu. Karazor, 2019 yılından beri aralıksız bir şekilde kırmızı beyazlıların formasını giyiyor.

PİYASA DEĞERİ 12 MİLYON EURO

Stuttgart'ta büyük bir çıkış yakalayan ve sezon itibarıyla piyasa değeri 12 milyon euroya ulaşan Atakan Karazor, kariyerinde ilk kez milli takım formasını sırtına geçirme şansı yakaladı. Karazor, merkez orta saha oyuncusu olarak görev yapıyor.

22-20

2022 YILINDA CİNSEL SALDIRI NEDENİYLE İSPANYA'DA TUTUKLANMIŞTI

28 yaşındaki Atakan Karazor, 2022 yılında bir arkadaşıyla, bir arkadaşıyla 18 yaşındaki bir kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla 4 hafta hapis yatıp 50.000€ kefaletle serbest kalmıştı.

Hala devam eden dava tecavüzden "cinsel saldırı -taciz" (sexual assault) davasına döndü. İspanya hukukunda süreçler zaman aldığı icin davanın yakın sürede sonuçlanması beklenmiyor. Karazor, 2 yildan az bir hapis cezası alirsa İspanya hukukunda ceza, paraya çevrilebiliyor. 2 yıldan fazla bir ceza alırsa da hapis cezası geçen süre bazlı indirime gidilebiliyor. Öte yandan, davalı ve davacı arasında anlaşma olursa farklı bir süreç işleyebilir.