Anadolu Ajansı'nda 14 yıl boyunca genel müdürlük yapan ve ajansın en uzun görevde kalan genel müdürü olarak bilinen gazeteci Atilla Onuk, İstanbul Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybetti.

KANDİLLİ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Atilla Onuk, Kandilli Mezarlığı'nda defnedilecek.

ATİLLA ONUK KİMDİR?

1931'de doğan Atilla Onuk, gazeteciliğe Zafer Gazetesi'nde başladı. Onuk, Anadolu Ajansı'nda 1965-1978 ile 1980 ve 1981 arasında genel müdürlük yaptı. Ajansta personel şartları ve teknik ekipmanların iyileştirmesi gibi birçok yeniliğe de Onuk imza attı.

AA'da en uzun süre genel müdürlük görevi yapan gazeteci olduğunu belirten Onuk, bir dönem AA Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan yazar Yakup Kadri Karaosmanoğlu'yla anılarını şöyle anlatmıştı:

"Yakup Kadri Bey çok yaşlı bir zattı. Onu yönetim kurulu başkanı yaptık ama Cinnah Caddesi'nde oturuyordu. Gidip gelmeye dahi takati yoktu. Dolayısıyla toplantı zamanlarında ben onu gider evinden alırdım. Toplantıya girerdi. Toplantı bittikten sonra da tekrar götürür, elini öper karısına teslim ederdim. Böylelikle bizim münasebetimiz baba-oğul gibi oldu. Kendisi bana gereken kolaylığı gösterdi. Benim elimde vefat etti ve onu ben defnettim. Şu anda da İstanbul'da Yahya Efendi Mezarlığı'nda yatmaktadır. Allah rahmet eylesin."