Yaşam

Ayakkabı koklayan komşuya hapis cezası! "Bahçe bahçe gezip kokluyorum"

Komşularının ayakkabılarını kokladığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir kişi, mahkeme tarafından suçlu bulundu. "Bahçe bahçe gezip ayakkabı kokluyorum. Bunu yapmaktan kendimi tutamıyorum" sözleriyle kendini savunan kişi 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone Ol

Akıllara durgunluk veren olay Yunanistan'ın Selanik kentinde yaşandı. İddiaya göre, komşularının bahçelerine giren 28 yaşındaki bir genç, avluda bulunan ayakkabıları alıp kokladı. Bunu göre komşuları ise gençten şikayetçi oldu.

3 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden genç, Selanik Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu. Mahkeme heyeti, ayakkabı koklayan gence, ailelerin huzurunu bozmak suçundan, yetkili bir sağlık merkezinde tedavi görmek şartıyla, hafifletici sebep olarak samimi pişmanlık olduğunu kabul ederek, üç yıl ertelenmiş bir ay hapis cezası verdi.

"BAHÇE BAHÇE GEZİP AYAKKABI KOKLUYORUM"

Şüphelinin mahkemede verdiği ifadede, “Neden yaptığımı bilmiyorum, çok utanıyorum, bahçe bahçe gezip ayakkabı kokluyorum, bunu yapmaktan da kendimi tutamıyorum, utanç verici ama bu bende alışkanlık haline geldi” dedi.