Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında ciddi destek uygulandığının ve imkan doğrultusunda bu uygulamanın devam edeceğinin altını çizdi. Bayraktar, desteklere ileride tüketim esaslı uygulama modeliyle devam edilmesinin planlandığına işaret ederek “Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçmek istiyoruz. Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Bu arada tüketim gruplarında farklı bir uygulama içerisine girebiliriz” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON ABONEYİ ETKİLEYECEK

Yüzde 3’lük dilimin yüksek tüketim kategorisinde yer aldığını öngördüklerini ifade eden Bayraktar, maliyetine katlanabilecek gruplarda maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceği düşünülen uygulamanın 2025 yılında hayata geçmesini planladıklarından bahsetti.

“SAKARYA'DAKİ DOĞALGAZ SAHASINA ORTAKLIK TALEPLERİ GELDİ”

Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını da belirten Bayraktar, bu başarının yurt dışındaki şirketlerin de dikkatini çektiğini söyledi. Bayraktar, “Uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortaklık için teklifini veren var. Mevcut sahaya ortak olmak isteyenler var” ifadelerini kullandı.