Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile İspanya'nın başkenti Madrid'de bir araya geldi.

FİDAN, SANCHEZ VE ALBARES İLE GÖRÜŞTÜ

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği’nin oluşturduğu Temas Grubunun toplantısı için Madrid'de bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bazı Avrupa ve Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla üst düzey temsilcileri, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tarafından kabul edildi. Bakan Fidan daha sonra mevkidaşı Jose Manuel Albares ile de görüşme gerçekleştirdi.

G X We9 F3 Xs A A0 T X

ÜST DÜZEY TEMSİLCİLER YER ALDI

Madrid'deki kabulde Dışişleri Bakanı Fidan'ın yanı sıra Filistin, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Slovenya, Norveç, İspanya'nın dışişleri bakanları, Katar Devlet Bakanı Muhammed Bin Abdulaziz Al Khulaifi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, İTT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ile Bahreyn, Nijerya ve İrlanda'dan üst düzey temsilciler yer aldı.

FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Temas Grubu toplantısı için Madrid'e gelen dışişleri bakanları ve üst düzey temsilciler, "İki Devletli Çözümün Uygulanması İçin" başlıklı toplantıda Filistin ile İsrail arasında iki devletin tanındığı çözümün etkin kılınmasını sağlayacak tedbirlerin ele alınacağı bildirildi.

Bakan Fidan’dan Arap Birliği’nde ‘Gazze’ mesajı: Netanyahu’ya destek verenler de hesap verecek! Bakan Fidan’dan Arap Birliği’nde ‘Gazze’ mesajı: Netanyahu’ya destek verenler de hesap verecek!