Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile resmî temaslarda bulunmak için geldiği Kosova’nın Priştine kendinde görüşme sonrası basın açıklamasında bulundu.

"TAM İRADEYE SAHİBİZ"

Fidan, Ortadoğu'daki gelişmelere değinerek, Mısır ve Türkiye'nin, sahip oldukları bütün kapasiteyi hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Fidan, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkinin daha sistematik bir çerçeveye oturması bölge için örnek teşkil edecek" diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, önceki gün başkent Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Görüşmede iki ülke arasında yaklaşık 17 adet işbirliği anlaşmasına imza atılmıştı. Öte yandan Fidan ise dün Kuzey Makedonya'ya yaptığı ziyaret sırasında iş dünyası ve siyasetçilerle bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakan Fidan'ın başkent Üsküp'te sivil toplum kuruluşları (STK) ve Türk toplumu temsilcileriyle de görüştüğü belirtildi. Fidan ayrıca Kuzey Makedonya Meclisi üyesi Salih Murat'ı Üsküp'teki Türk Büyükelçiliği'nde ağırladı.