Gündem

Bakan Güler: Gabar ve Kato dağları terörle değil, petrolle anılıyor

Son dakika haberleri: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ’Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları çerçevesinde Şırnak’a gitti. Bakan Güler, Şırnak’ta def eşliğinde Kürtçe şarkılar ile karşılandı.

Abone Ol

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a giden Bakan Güler, AK Parti Şırnak İl Başkanlığına geçti. Güler'i, il binası önünde arbane eşliğinde Kürtçe şarkı seslendiren kız çocukları karşıladı.

"BÖLGEDE PETROL ÜRETİMİ ARTIYOR"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Artık Gabar ve Kato dağları terörle değil, petrolle anılıyor. Yeni petrol sahaları keşfediliyor ve petrol üretimi de artıyor. Türkiye'deki günlük petrol üretiminin yüzde 40'tan fazlası şu anda Gabar'da gerçekleştiriliyor. Hiç şüpheniz olmasın ki Şırnak, petrolle kalkınacak ve bölgenin yıldızı olacaktır." dedi. Bakan Güler, burada AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve partililerle görüştü.

Daha sonra bir otelde "Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" kapsamında düzenlenen toplantıya katılan Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnaklılara selamlarını ilettiğini söyledi.

Şırnak'ın birçok alanda sahip olduğu imkanları ve zenginlikleriyle ülkenin en mümtaz şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Güler, tüm bu güzelliklerine rağmen Şırnak'ın maalesef yıllarca terörden çok çektiğini, bölgenin yeterince gelişemediğini, gerçek potansiyelini bir türlü gösteremediğini belirtti.

"ŞIRNAK BÖLGENİN YILDIZI OLACAK"

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü, "Kahraman Mehmetçiğimizin, güvenlik kuvvetlerimizin, güvenlik korucularımızın, hepsinden önemlisi siz Şırnaklı değerli kardeşlerimin fedakarlık ve özverisiyle terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi. Bölgede güvenlik ve huzurun sağlanmasıyla yatırımlar ve refah da artmaya başladı. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla terörün izlerinin bölgeden silinmesi, bu güzel toprakların bir an önce kalkınması için var gücüyle çalışıyor. Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden spora, tarımdan hayvancılığa, çevre ve şehircilikten turizme kadar, her alanda büyük yatırımlar ve projeler hayata geçiriliyor ve Şırnak'ımız her geçen gün daha da gelişiyor. Artık Gabar ve Kato dağları terörle değil, petrolle anılıyor. Yeni petrol sahaları keşfediliyor ve petrol üretimi de artıyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük petrol keşfinin Şırnak'ta yapılması bizler için gurur vericidir. Şu anda günlük 47 bin varil petrol üretiliyor. Nitekim, Türkiye'deki günlük petrol üretiminin yüzde 40'tan fazlası şu anda Gabar'da gerçekleştiriliyor. Hiç şüpheniz olmasın ki Şırnak, petrolle kalkınacak ve bölgenin yıldızı olacaktır" dedi.