Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, pazartesi gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısına katılmasının hemen ardından sınır komşumuza hareket etti. Gürcistan'ın başkenti Batum'da törenle karşılandı. Bakan Yaşar Güler, Batum'da, Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile bir araya geldi. 

TEĞMENLERİN 'KILIÇLI' YEMİNİNE İLİŞKİN SESSİZLİĞİNİ KORUDU

Batum'daki görüşmeler önemli. 3 ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde kritik bir aşama. Ancak satır aralarında da ciddi mesajlar taşıyor. Zira teğmenlerin kılıçlı yemin töreninin ardından Bakan Güler sessizliğini korudu. 

İSTİFA EDECEĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Ancak Bakan Güler'in bu sessizliği kimi çevreler tarafından farklı yorumlandı. Sosyal medyada ve bazı yayın kuruluşlarında 'dayanağı olmayan' iddialar ortaya atıldı. Teğmenler hakkındaki tartışmaların ardından istifa edeceği öne sürüldü.  
Hatta Bakan Güler'in randevularını ve görüşmeleri iptal ettiği, görevden affının an meselesi olduğu bile ileri sürüldü. O iddialar sosyal medyada hızla yayıldı. 

Yaşar Güler Iç 2

OYSA TEMASLARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Oysa ki Bakan Güler ay başından bu yana temaslarına aralıksız sürdürüyor. Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun eğitim yılı açılış törenine katıldı. Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zaheer Ahmad Baber Sidhu'yu kabul etti. Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Wael Yousef Alenzi ile görüştü. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte de Atatürk'ün manevi mirası Savanora Yatı'nı ziyaret etti. Kabine toplantısına katıldı. 

İDDİALARLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Tüm bunlara rağmen Ankara kulislerindeki sessizlik farklı yorumlandı. Ancak Bakan Güler o sırada Gürcistan temaslarına başlamıştı. Yüzü gülüyordu. Morali de yerindeydi. İddialarla ilgili bir açıklamaysa yapmadı.