Gündem

Bakan Yerlikaya'dan Discord'da şantaj iddiası açıklaması! İnfial yaratan görüntü kurgu çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord'da küçük kız çocuğunun şantajla taciz edildiğine yönelik görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, olaya ilişkin 1 kişinin gözaltına alındığını, küçük kız çocuğunun ise muhafaza altına alındığını bildirdi.

Abone Ol

Tüm Türkiye'yi sarsan 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in boğazının kesilerek öldürülmesi gözleri sosyal medyadaki zorbalıklara çevirdi. Olayın ardından yayılan bir video ise infiale neden oldu. Görüntülerde, Discord uygulaması üzerinden bir kız çocuğunun tehdit edildiği anlar yer aldı. İddialar üzerine harekete Siber Daire Başkanlığı ekipleri, olayın perde arkasını çözdü.

VİDEO KURGU ÇIKTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan incelemeler sonucunda görüntülerin kurgu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yerlikaya, olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.

Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.

Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum.

Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!