Türkiye ve Yunanistan arasındaki yerel lezzet çekişmesi tüm hızıyla devam ediyor. Yüzyıllardır Türk ve Anadolu toplumuna ait olan lezzetleri kendi kültürlerine mâl etmeye çalışan Yunanlar, dolmadan güvece, baklavadan cacığa birçok yöresel lezzeti sahiplenmeye çalışmıştı. Şimdi ise Tasteatlas’ın yayınladığı en iyi kuruyemişler listesinde Yunan fıstığı zirveye oturdu…

Antep Fistigi A

İŞTE TASTEATLAS’IN YAYINLADIĞI DÜNYANIN EN İYİ 10 KURUYEMİŞİ

10 NUMARA KELIFOTO FYSTIKI FTHIOTIDAS- YUNANİSTAN

9 NUMARA FYSTIKI MEGARON YUNANİSTAN

8 NUMARA CASTANHA DA TERRA FRIA PORTEKİZ

7 NUMARA MANDORLE DI SICILIA İTALYA

6 NUMARA MARCONAS İSPANYA

Antep Fistigi B

5 NUMARA MACADAMIA AVUSTRALYA

4 NUMARA ALMENDRA DE MALLORCA İSPANYA

3 NUMARA PISTACCHIO VERDE DI BRONTE İTALYA

2 NUMARA ANTEP FISTIĞI TÜRKİYE

1 NUMARA FYSTIKI AEGINAS YUNANİSTAN

Antep Fistigi C

YUNANLARIN TÜRKLERDEN ÇALDIĞI YEMEKLER

Yunanistan ve Türkiye sınır komşusu olmakla birlikte aynı iklimi ve neredeyse aynı toprak türlerini paylaşıyor. Haliyle de bu iki ülkede yetişen ürün çeşitliliği oldukça benziyor.

Ancak iki ülke arasındaki dini ve kültürel farklılıklar yemeklerde kendini zaman zaman gösteriyor. Zengin topraklara sahip olan Türklerin, Orta Asya’dan getirdiği yemek alışkanlıkları Yunan kültürüne uzak kalırken birçok ilin mutfağı UNESCO kültür mirası içerisinde yer alıyor. Yöresel işaretli yiyecekler dünyanın her yerinde Türkiye etiketiyle raflarda yer alıyor.

Baklava

Diğer yandan son zamanlarda Yunanların Türk kültürüne ait olan birçok yemeği kendilerininmiş gibi tanıtması da dikkatlerden kaçmıyor. İşte o yemekler…

  • KALAMAR / KALAMARAKİA
  • CACIK / TZATZİKİ 
  • YAPRAK SARMA / DOLMADAKİA
  • ISPANAKLI BÖREK / SPANAKOPİTA
  • FAVA / FAVA
  • BARBUN / BARBOUNİA

Barbun-1

  • MİDYE / MYDİA 
  • MUSAKKA / MOUSSAKA 
  • GÜVEÇ / GİOUVETSİ
  • BAKLAVA / BAKLAVA
  • HELVA / HALVA
  • KURABİYE / KOURABİEDES 
  • KOKOREÇ / KOKORETSİ

 Kokoreç-1