Her gün milyonlarca kişiye hizmet veren berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin haftanın bir günü kapalı olmasına ilişkin uygulama 1 Temmuz’da hayata geçirildi. Bu kapsamda birçok kentte Pazar günleri bu işletmeler hizmet vermedi. Ancak özellikle hafta sonlarında yapılan düğün ve nişan merasimleri nedeniyle vatandaşlar konuyla ilgili şikayette bulunuyordu. Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin haftanın bir gün kapalı olmasına ilişkin kararla ilgili yeni bir karara imza attı.

Kuafor-1

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN YENİ KARAR!

Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdiğini ve uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Bakanlık, uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının, kapalı olunan günlerde düğün, nişan vb. organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görüldüğü aktarıldı.

Ayrıca turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceği değerlendirildi.

Bu doğrultuda bakanlık berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

Berber B

BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK MI? 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olma uygulamasından muaf tutulacağı belirtildi. Ancak berberlerde uygulama halâ devam ediyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve ülke genelinde birçok ilde Pazar günleri kapalı olan berberler kapalı olmaya devam edecek.