ÖZEL HABER

İstanbul Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Kaymakamlığı arasında kriz yaşanıyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Kaymakamlık binası içerisinde bulunan birimlerine belediye yöneticilerinin girişleri engellendi. 

Belediyenin resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Değerli Beyoğlulular, şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız."

ÇEVİK KUVVET İZİN VERMEDİ

Sabah saatlerinde de belediye personelinin binaya girişine izin verilmedi. Belediye çalışanlarından alınan bilgiye göre Çevik Kuvvet ekipleri personel girişini engelledi. Yaşanan durumun ardından belediye tarafından kaymakamlığın önüne çadır kuruldu. 

Ekol Haber'in aldığı bilgilere göre seçimden önce Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Kaymakamlığı binayı ortak bir şekilde kullanıyordu. Seçimin ardından belediye birimlerinden binadan çıkılması istendi. Bugün itibariyle de belediyeye ait eşyalar kapının önüne konuldu.

HANGİ BİRİMLER BULUNUYOR?

Kaymakamlık binası içerisinde Beyoğlu Belediyesi'ne ait, sosyal hizmetler, gençlik ve spor, afet işleri ve saha çözüm birimleri bulunuyordu. Kaymakamlık önünden alınan son bilgilere göre belediyeye ait eşyalar da dışarı çıkarıldı.

Kaynak: Can Doker - Özel Haber