Kripto para piyasasının en ünlü uygulamalarından Binance’da yapılan değişiklik kullanıcıları tedirgin etti. Binance’de Türkçe dil desteğinin kaldırılması “Binance Türkiye’den çıkacak mı?” sorularına neden oldu. Konuyla ilgili açıklama ise yine bizzat Binance’dan geldi…

Binance C

BİNANCE TÜRKÇE DİL DESTEĞİ NEDEN KALKIYOR?

Türkçe dil desteğinin kaldırılmasına ilişkin açıklama yine firmadan geldi. Yapılan açıklamada “Binance olarak hem Türkiye’de hem de küresel çapta kullanıcılarımıza güvenli ve güvenilir bir ekosistem sunma hedefimiz doğrultusunda yasal uyum çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 02 Temmuz 2024 tarihinde kabul edilen yasa çerçevesinde, Türkiye merkezli olmayan kripto varlık hizmet sağlayıcılarına getirilen yeni düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla, Binance.com web sitesi ve uygulamasındaki Türkçe dil seçeneği 27 Eylül 2024 itibarıyla kaldırılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Binance B

BİNANCE TÜRKİYE’DEN ÇIKACAK MI?

Yapılacak değişikliğin bazı kullanıcıları etkileyebileceğini anladıklarını belirten Binance, bu adımın Türkiye’deki yasal gerekliliklere tam uyum sağlama çabasının bir parçası olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Türkçe dil seçeneğinin kaldırılmasına rağmen Binance.com’un Türkiye’de erişilebilir olmaya devam edeceği konusunda kullanıcılara güvence verdi.