İstanbul'un Fatih ilçesindeki olay, dün saat 20.40 sıralarında Nişanca Mahallesi, Alişan Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 50 yıl önce yapılan 4 katlı binanın 4'üncü katında bulunan evlerinde banyo yapan 15 yaşındaki Eda Maden, banyonun tabanının çökmesiyle alt kata düştü. 

3 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan genç kız, hastaneye kaldırıldı. Binada yapılan incelemelerin ardından 4 katlı bina ve bitişiğindeki 2 bina tahliye edildi.

'KIZIM DÜŞMÜŞ, BİNA YIKILDI ZANNETTİM'

Tabanı çöken dairede oturan Musa Maden yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Ailem dışarı çıktı, kızım banyoya girdi, banyoya girdikten sonra bir kıyamet koptu, gürültü ondan sonra bir baktım aşağıya kızım düşmüş ne olduğunu bilmiyorum. Bina yıkıldı zannettim. 

'ATLADIM, KIZIMI ALDIM'

Atladım, kızımı aldım. Normalde dedik, 2-3 gün öncesinden de söyledik. Yani 'Tuvaletle ilgili sıkıntı var halledin' dedik. 'Hallederiz' dediler, sonrasında başımıza bu geldi. Binanın zaten arkası eskiydi, baya bir sallanıyordu, tren geçerken bile sallanıyor."

"BİZE TAHLİYE KARARI VERDİLER"

Bina sakinlerinden Şevket Fidan ise şunları söyledi: “4'üncü kattan 3'üncü kata çökme olmuş. Bu yüzden tahliye kararı verdiler. Olay anında benim bildiğim bir çocuk yaralanmış. Çocuğu hastaneye götürmüşler, bize de tahliye kararı verdiler. Bina tahminimce 40-50 yıllık vardır. Ben geldiğimde polis ve itfaiye ekipleri gelmişti. Memur arkadaşlar yardımcı oldular. Ben de buraya eşyamı almak için geldim zaten.” 

 

Öte yandan çöken dairenin banyosu bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülere çöken kısımdaki borudan akan su yansıdı.