5 Kasım'da ABD'de yapılacak başkanlık seçimine kısa bir süre kalırken, Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris​ ile Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump​, son kozlarını oynuyor. Geçtiğimiz günlerde canlı yayına çıkan Trump ve Harris, ABD sorunlarını masaya yatırarak tartıştılar. Bir grup Trump'ın kendini daha iyi ifade ettiğini belirtirken bir diğer grup ise Kamala Harris'in başarılı olabileceğini savundu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Trump, yeniden canlı yayına çıkmayacağını belirtti. 

YENİLEN RÖVANŞ İSTER: BEN YOKUM

Trump paylaşımında, "Bir boksör kaybettiğinde ağzından çıkan ilk söz 'rövanş istiyorum' olur. Anketler, salı gecesi Demokratların radikal sol adayı yoldaş Kamala Harris​'e karşı tartışmayı benim kazandığımı açıkça gösterdi ve o da hemen ikinci tartışma çağrısında bulundu. O ve sahtekar Joe (Biden), milyonlarca suçlunun ve akli dengesi bozuk insanın tamamen kontrolsüz biçimde ABD'ye akın etmesi ve enflasyonun orta sınıfımızı yok etmesiyle ülkemizi mahvetti. Bunu ve Kamala ile Joe'nun neden olduğu diğer sorunları herkes biliyor. Joe ile yapılan ilk canlı yayın tartışmasında ve yoldaş Harris ile yapılan ikinci canlı yayın tartışması sırasında bu konu çok detaylı bir şekilde ele alındı. O (Kamala Harris), Fox'a katılmadı ve NBC ile CBS'e katılmayı reddetti. Kamala yaklaşık son 4 yıllık dönemde yapması gerekenlere odaklanmalı. Üçüncü canlı yayın tartışması olmayacak" ifadelerini kullandı.

Tru

SON ANKET DURUMU

ABD'de başkanlık seçimlerine ilişkin geçtiğimiz günlerde The New York Times ve Siena College tarafından yapılan ankete göre, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump​ ve Demokratların adayı Kamala Harris​ yarışı başa baş götürüyor. Harris'in yüzde 47 bandında olduğunu ortaya koyan anket sonuçları, Trump'ın yüzde 48'le 1 puan önde olduğunu tespit etti. Öte yandan, ABD genelinde yapılan anketlerin ortalamalarına göre ise Harris, yüzde 49'luk oy oranı ile Trump'ın 2 puan önünde bulunuyor. Ankete katılan seçmenlerin neredeyse yüzde 30'u Harris'in siyasi duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını belirtiyor. 

Hhh