Škoda, tamamen elektrikli C-SUV segmentindeki ilk modeli Elroq'un dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Marka için yeni bir dönemi başlatan Elroq, Škoda’nın yeni tasarım dili “Modern Solid” ile tasarlanmış ilk tam elektrikli araç olma özelliğini taşıyor. 2025’in ilk yarısında Türkiye’de satışa sunulacak olan bu model, 560 kilometreyi aşan menzili, şık tasarımı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Sürdürülebilirlik anlayışını ileri taşıyan Elroq, geri dönüştürülmüş malzemelerle donatılmış kabini ve yenilikçi teknolojileri ile fark yaratıyor.

ÖNCÜ BİR MODEL OLACAK

Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar, Elroq’un elektrikli mobilite alanında öncü bir model olduğunu vurgulayarak, “Elektrikli araçların yaygınlaşması ve kullanıcıların elektrikliye geçişini hızlandırmak için C-SUV segmenti kritik bir öneme sahip” dedi. Başar, Elroq’un sahip olduğu sürdürülebilir malzemeler ve teknolojilerle çevreci araç tercihinde tereddüt yaşayan kullanıcıların endişelerini gidereceğini belirtti.

Škoda Elroq (3)

MODERN SOLID TASARIM NEDİR?

Elroq’un Modern Solid tasarım dili, sağlamlık ve özgünlüğü işlevsellikle birleştiriyor. Matrix-LED farlar, 0.26 Cd sürtünme katsayısı ile aracın aerodinamik yapısını desteklerken, hem şıklık hem de işlevsellik sunuyor. İç mekanda ise, geniş hacmi ve minimal tasarım detaylarıyla konforlu bir sürüş deneyimi sunan Elroq, çevre dostu malzemelerle donatıldı.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PET ŞİŞEDEN MALZEME!

Aracın kabininde kullanılan geri dönüştürülmüş PET şişelerden elde edilen malzemeler, çevreye duyarlı bir üretim anlayışını yansıtıyor. 13 inç multimedya ekranı ve ChatGPT entegrasyonuna sahip sesli asistan Laura, sürüş deneyimini daha da kolaylaştırıyor. Sadece 28 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabilen Elroq, uzun menzil ve hızlı şarj süreleriyle de öne çıkıyor.

Kaynak: Can Doker