Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 14.50'de, merkez üssü Bitlis'in Tatvan ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Kandill'nin 4.7 olarak ölçtüğü depreme ilişkin her fırsatta Bitlis'e dikkatleri çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Adıyaman-Hakkari arasında yer alan kentlere dikkat çeken Görür, "Bitlis-Zagros kuşağının harekete geçmesiyle yeni depremler olabilir" demişti.

"DİNAMİT FIÇILARININ ÜZERİNDE OTURAN KENTLER VAR"

Görür, en az 25 kentin fay zonları üzerinde olduğunu vurgulayarak "Bir anlamda dinamit fıçılarının üzerinde oturan kentler var" uyarısında bulunmuştıu. Görür, şunları ifade etmişti: "6 Şubat’ta Doğu Anadolu Fay zonu deprem üretti. Bingöl-Karlıova’dan Hatay’a kadar giden hat. Doğu Anadolu Fayı ve Ölü Deniz Fayı dediğimiz kesimler, büyük ölçüde Doğu Anadolu’nun devamı niteliğinde kırıldılar. Ve orada artık büyük boyutlu bir depremin oluşmayacağı ortada.”

BİTLİS-ZARGOS ÇEVRESİNE DİKKAT

Deprem sonrası yeniden açıklamalarda bulunan Naci Görür, “Bitlis-Yumrukaya/ Tatvan’da 4.7 deprem oldu. Daha önce buralarda deprem beklediğimizi söylemiştik zira 6 şubat depremlerinde Arap levhası kuzeye savrulmuş ve Bitlis- Zagros hattını ve Van Gölü güneyini baskı altına almıştı. Bu aralar Bitlis-Zagros hattına ve çevresine dikkat” uyarısında bulundu.

Nacigörür