Fenerbahçe'de geçirdiği 6 sezon sonunda rekor bonservis bedeli ile İngiltere'nin yolunu tutan Ferdi Kadıoğlu, transferinden sonra ilk kez konuştu. İngilizlerin önde gelen gazetesi The Athletic'e röportaj veren Ferdi, "Brighton'ın bana sunduğu plan ilgi çekiciydi. Büyük kulüplere sürekli oyuncu satan bir takımdan duyduğum bu projeye inandım" ifadelerini kullandı. 

FERDİ NEDEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI

İngiltere'ye transfer olan Ferdi, "Fenerbahçe'deki altı senenin ardından ayrılmak zordu. Taraftarlar beni, ben de kulübü çok fazla seviyordum. Onların önünde oynamak ayrıcalıklı bir histi. Ancak EURO 2024'ten sonra kendimi geliştirmek için daha büyük bir lige gitmenin zamanı gelmişti. Brighton'ın bana sunduğu plan ilgi çekiciydi. Büyük kulüplere sürekli oyuncu satan bir takımdan duyduğum bu projeye inandım" dedi.

MOURİNHO AÇIKLAMASI

 Ferdi, Jose Mourinho ile Fenerbahçe'de geçirdiği kısa süreyi de değerlendirdi. Ferdi, "Mourinho ile 3 hafta çalıştım ama büyük bir ders aldım. Oyundaki olası senaryolara göre sahada hareket etmeyi öğrendim. O kazanmayı çok seviyor, sadece kazanmak istiyor. Maçtaki farklı olaylar için türlü çözümleri her zaman hazır" ifadelerini kullandı.